Review: Online cursus: Yoga voor beginners

“LEER YOGA STAP VOOR STAP VANAF DE BASIS”

Het begrip yoga zal de meeste mensen tegenwoordig niet meer vreemd in de oren klinken. Met name de laatste jaren kun je er dan ook haast niet meer om heen: yoga is bezig aan een serieuze opmars en verkrijgt steeds meer bekendheid, over de hele wereld. 

Echter is het zo dat wanneer je aan yoga denkt, je al vaak aan groepslessen denkt die niet alleen redelijk wat kosten, maar bovendien ook vaak op ongunstige tijdstippen of locaties worden gegeven. Zeker wanneer je zelf een druk en hectisch bestaan leidt is dit niet erg gunstig en bovendien kunnen wij ons goed voorstellen dat ook niet iedereen zin heeft om in een krappe ruimte, samen met een groep vreemden zich in allerlei lastige posities te wringen. Maar wat als je in deze situatie toch met yoga wil beginnen? 

Gelukkig is dat antwoord is simpel. Mede dankzij het digitale tijdperk is het vandaag de dag perfect mogelijk om een online yoga cursus te volgen. Een voorbeeld hiervan is de cursus “Yoga stap voor stap” van Melanie Poldervaart. Met deze cursus zou het in principe mogelijk moeten zijn om op je gemak, binnen je eigen omgeving en vooral op je eigen tempo de basisbeginselen van yoga onder de knie te krijgen. Of dat in de praktijk ook zo is en of deze cursus het volgen waard is, lees je in deze review.

“Na deze cursus heb je meer Energie, voel je je Sterker, Flexibeler & Gezonder en ben je gewoon Happy!”

Wat is Yoga en wat kun je ermee?

Voordat we verder gaan met de daadwerkelijke review, is het misschien wel zo makkelijk om eerst eens een beetje uitleg te geven wat yoga nu precies is en wat het doel ervan is. 

Yoga vindt zijn oorsprong in India, waar het al meer dan vijfduizend jaar geleden door de eerste Yogi’s werd beoefend. Zij ondervonden een sterke drang om meer één te worden met de natuur en zagen zichzelf hierdoor als een onderdeel van dezelfde wereld als die van de dieren en planten. Om deze eenwording te kunnen realiseren besloten de Yogi’s om te mediteren. Zo konden ze zich afzonderen van de gewone mensenwereld en konden ze zich richten op de energiebanen in zowel hun eigen lichaam, als die van de wereld om hen heen. Om hen heen viel het de Yogi’s op dat dieren diverse houdingen aannamen en dat deze houdingen bovendien voor ieder dier weer anders waren. Toch kwamen ze tot de conclusie dat al deze houdingen, hoe klein het verschil soms ook, enorm nuttig bleken te zijn. Al snel besloten ze daarom om deze bewegingen na te doen om te kijken of het ook voor henzelf nuttig kon zijn. En dat bleek een succes. Binnen korte tijd werden de Yogi’s fitter, werden hun spieren soepeler en ging hun conditie er aanzienlijk op vooruit. Tel hierbij nog de voorheen genoemde meditatie bij op en het begrip Yoga werd geboren. 

Hoewel er inmiddels verschillende soorten Yoga bestaan, is de betekenis van iedere vorm van Yoga hetzelfde, namelijk het samenbrengen oftewel verbinden van lichaam, geest en ziel. In de praktijk uit zich dit in de volgende voordelen:

 • Spieren worden versterkt
 • Een verbeterde lichaamshouding
 • Sterkere botten
 • Een betere zuurstofopname
 • Verlaagde bloeddruk
 • Een betere bedrust en een meer uitgerust gevoel
 • Een betere focus op je werk
 • Meer energie
 • Meer ontspannen

Meer dan 2500 beginnende yogi’s hebben inmiddels met veel plezier en succes deelgenomen aan de Yoga Stap voor Stap Cursus!

Meer informatie over de cursus: Yoga voor beginners

Melanie Poldervaart

De cursus “Yoga voor beginners – Yoga stap voor stap” is ontwikkeld door Yoga docente Melanie Poldervaart. Melanie begon zelf met het beoefenen van Yoga toen ze in een donkere periode belandde. Al gauw ondervond ze dat de oefeningen een zeer positieve invloed hadden op haar leven, waardoor ze besloot om steeds een stapje verder te gaan. Inmiddels heeft Melanie meerdere uitgebreide Yoga cursussen gevolgd in diverse landen als Nederland, Bali, Cambodja en Polen en is ze zelf al een aantal jaren werkzaam als Hatha Vinyasa, Yin Yoga, E-RYT®500 en YACEP® docente. Samen met haar man Rolf van Baalen (eveneens Yoga docent) runt ze het online platform Happy With Yoga waarop meer dan 700 blogs te vinden zijn over Yoga, meditatie, mindfulness en lifestyle. Daarnaast bieden zij (online) cursussen, workshops en retraites aan voor verscheidene doelgroepen en op diverse locaties.

Wat is Yoga voor beginners?

De cursus “Yoga voor beginners – Yoga stap voor stap” is een online beginnerscursus die geschikt is voor iedereen die op een serieuze manier kennis wil maken met Yoga. De cursus bestaat uit 9 uitgebreide online yoga lessen en wordt door middel van video’s gegeven. Gaandeweg leert de cursist de basisoefeningen en grondbeginselen van Yoga die samen zorgen voor meer kracht, ontspanning, een sterker lichaam en een gezonde geest. Omdat het een online cursus betreft is het mogelijk om deze volledig op eigen tempo te volgen en zo vaak als gewenst te herhalen. De enige vereiste hiervoor is een werkende internetverbinding en een smartphone, tablet, laptop of computer. 

Prijs van de cursus en extra’s

Op dit moment heeft de cursus een kostprijs van €57,00 (originele verkoopprijs €158,00). Voor dit bedrag ontvang je 9 video lessen op je digitale deurmat die je zo vaak kunt volgen als je maar wil en die je bovendien waar en wanneer je maar wil kunt volgen. Daarnaast krijg je bij deze cursus ook nog een hoop extra’s zoals:

 • Een Yoga voor beginners E-book met daarin de 25 belangrijkste houdingen (t.w.v. €27,00)
 • Een extra video les over Yoga filosofie (t.w.v. €17,00)
 • Bonus video’s over ademhaling, tijd en discipline bij Yoga (t.w.v. €17,00)

Hoewel met name de oorspronkelijke verkoopprijs aan de hoge kant ligt en menig persoon dit waarschijnlijk zal doen schrikken, blijkt de cursus toch niet veel duurder te zijn dan wanneer je Yoga lessen bij een Yoga studio of sportschool zal volgen. Weliswaar betaal je daar in de meeste gevallen een x bedrag per maand, maar omgerekend zal je al snel zien dat je voor een les van een uur al gauw om en nabij de €10 neertelt. Bovendien hoef je, wanneer je voor deze cursus kiest, niet de deur uit en kun je de oefeningen volgen waar, wanneer en met wie je maar wil. Hierdoor kun je de cursus dus perfect afstemmen op jouw dagelijks leven, activiteiten en jouw voorkeuren.

Of je de cursus moet aanschaffen is iets wat wij niet voor jou kunnen bepalen, maar wat wij wel kunnen zeggen is dat de cursus zeker een leuke en vooral goede manier is om kennis te maken met yoga. 

TEST YOGA STAP VOOR STAP NU 30 DAGEN GEHEEL RISICOLOOS UIT:

meld je aan en start met de cursus

Ervaringen van andere gebruikers

Natuurlijk kan men ons veel wijsmaken aangezien iedereen zijn product op de beste manier wil aanprijzen. Maar wat er echt toe doet zijn klantenreviews. Echte gebruikers weten immers wat een product doet en kunnen uit ervaring spreken. Hoewel er niet zo heel veel reviews te vinden zijn over de cursus Mindfulness voor het dagelijks leven, zijn de reviews die er te vinden zijn wel erg positief. Vooral de “no nonsense” en de duidelijke uitleg komen meermaals naar voren. Het lijkt er bovendien ook op dat de cursus daadwerkelijk nut heeft en een steentje bijdraagt aan een positieve mindset bij de cursisten. Echter is het wel zo dat de meeste reviews die er te vinden zijn van andere coaches of trainers zijn die de cursus op hun beurt weer om hebben gezet bij/naar hun cliënten. Individuele en vooral particuliere cursisten hebben tot nu toe nog geen echte recensies geschreven, of althans geen die wij direct kunnen vinden.

Mijn eindoordeel

Of de cursus iets voor jou is, kunnen wij niet voor jou bepalen. Maar mocht je op zoek zijn naar een manier om op een leuke en vooral makkelijke manier kennis te maken met Yoga dan is deze cursus wellicht echt iets voor jou. Gewoon lekker vanuit je eigen vertrouwde omgeving de oefeningen uit de video’s volgen, op ieder moment, waar en met wie je maar wilt en zo vaak als je maar wil. De cursus “Yoga voor beginners – Yoga stap voor stap” maakt Yoga niet alleen voor iedereen op een eenvoudige manier toegankelijk, maar maakt tevens zijn beloftes meer dan waar. Zelfs wanneer je geen “geitenwollen sokken”-type bent of zweverig bent aangelegd. 

TEST YOGA STAP VOOR STAP NU 30 DAGEN GEHEEL RISICOLOOS UIT:

meld je aan en start met de cursus