fbpx

Vergoeding spiraaltje door de zorgverzekering

Als je een hormoon- of koperspiraal wilt laten plaatsen, dan wil je het liefst dat jouw zorgverzekering het aankoopbedrag en spiraalplaatsing vergoedt. Helaas is dit in de meeste gevallen niet het geval. Vanaf 1 januari 2011 is de vergoeding voor dit anticonceptie middel gewijzigd. Ben je boven de 21 jaar, dan krijg je geen vergoeding meer uit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kan een gedeelte of volledige vergoeding bieden.

Vergoeding spiraaltje basisverzekering

Wanneer je jonger dan 21 bent, heb je ‘geluk’ en wordt het aankoopbedrag en plaatsing van de spiraal vergoed vanuit de basisverzekering. Echter betaal je hier wel eerst je eigen risico voor, wat betekent dat de eerste € 385,- voor je eigen rekening zijn. Heb je het eigen risico al volledig betaald, dan wordt het spiraaltje volledig vergoed. Het loont om een spiraaltje te laten plaatsen als je het eigen risico (bijna) volledig betaald hebt.

Vergoeding spiraaltje aanvullende verzekering

Overweeg je een aanvullende verzekering af te sluiten om het spiraaltje vergoed te krijgen? Bedenk dan wat de toegevoegde waarde is. De kans bestaat dat je meer voor de verzekering betaalt dan je vanuit de aanvullende verzekering vergoed krijgt. Bekijk daarom goed wat de verzekeraar vergoedt en wat de kosten zijn voor een aanvullend pakket.

Verzekeraars voor anticonceptiva

Het is verstandig om elk jaar jouw huidige zorgverzekering tegen het licht te houden. Past je huidige zorgverzekering nog wel bij je of past de zorgverzekering of aanvullende verzekering van een andere aanbieder beter bij je? Zo kun je jaarlijks fors besparen op je kosten voor de zorgverzekering.

Wij werken samen met Zorgkiezer.nl. ZorgKiezer.nl is al zeven jaar de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen! Jaarlijks vergelijken ruim 750.000 consumenten bij Zorgkiezer hun zorgverzekering. Via ZorgKiezer.nl kun je aangeven dat jij je graag aanvullend wilt verzekeringen voor anticonceptie en eventueel andere zorgwensen. De goedkoopste zorgverzekeringen worden dan getoond in de zorgvergelijker. Vergelijk -> Verzekeraars voor anticonceptiva