Mindfulness voor het dagelijkse leven

“IN EEN PAAR MINUTEN PER DAG VAN CHAOTISCH EN GESTRESST NAAR RUSTIG EN GELUKKIG”

Iedereen ervaart wel eens stress in zijn of haar leven. Zeker in de tijd van nu waarin veel en vooral alles heel snel moet, is er haast geen ontkomen aan. Nog even dit, nog even dat. Snel tussendoor nog een afspraak inplannen, een belletje plegen of net voor het slapen gaan tóch nog even die laatste mailtjes checken en wegwerken, waardoor je al gauw weer een uurtje of twee zelfs bezig bent. Of het nu bewust of onbewust is, je blijft maar bezig en op den duur loopt je hoofd zo ongeveer over. Niet gek dus dat een groot gedeelte van de mensen mede hierdoor niet alleen lichamelijke maar ook geestelijke klachten ervaart, die in veel gevallen te herleiden zijn naar één en dezelfde oorzaak: stress. Hoe meer hooi je op je vork neemt en hoe meer je bezig blijft met al die bewuste en vooral ook onbewuste dingen, des te minder tijd er over blijft voor echte ontspanning. Naar verloop van tijd kan zich dit dus zelfs omzetten naar lichamelijke en psychische klachten zoals slecht slapen, een slechte weerstand, verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, frustraties, prikkelbaarheid, angsten, depressiviteit en ga zo maar door. Waarschijnlijk komt het je vast wel bekend voor en ben ook jij wel eens in een dergelijke situatie beland. Nu is het natuurlijk één om te weten wat de oorzaak is, maar een nog belangrijker is het vinden van een oplossing. Want hoe kom je nu eigenlijk van deze stress en de daarmee gepaarde klachten af? Hoe zorg je er voor dat je hoofd weer leeg wordt, ondanks de drukte? En hoe creëer je bewust wat momenten voor jezelf waarbij je écht even kunt ontspannen? Het antwoord is simpel: door mindfulness! Wat dat is en vooral hoe je het kunt toepassen in jouw dagelijks leven wordt je uitgelegd in de gelijknamige cursus, “Mindfulness voor het dagelijks leven” van Rolf van Baalen.

Hoewel Rolf geen vreemde is op het gebied van cursussen met betrekking tot yoga en mindset, is het natuurlijk wel de vraag of deze nieuwe, Mindfulness cursus ook wel echt een goede aanvulling is op je dagelijks leven en of je met deze cursus daadwerkelijk de stress in je leven kunt beperken of zelfs helemaal vermijden. Of dat echt zo is, lees je in deze review.

“Stress is de grote veroorzaker van herhalende negatieve gedachten”

Rolf van Baalen – Mindfulness coach

Rolf van Baalen is een yogadocent die zich naast het geven van yogalessen en cursussen ook veel bezighoudt met mindfulness en de zogeheten Wim Hof oftewel Iceman methode. Samen met zijn vrouw Melanie vormt hij Happy With Yoga, een online yoga platform dat naast online yoga video’s op  YouTube, ook diverse (online) cursussen aanbiedt voor verschillende doelgroepen. Door middel van dit platform hopen ze mensen meer over zichzelf te leren ontdekken en hen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Yoga laat je immers niet alleen je lichaam beter kennen, maar ook je geest op een manier waarop jij dat wil. Een leven vol passie en energie is dan ook één van de belangrijkste dingen die Rolf en Melanie met hun bedrijf willen overbrengen aan anderen. 

Wat wordt er beweerd over deze cursus?

Eigenlijk worden er helemaal niet zo veel claims gedaan door Happy With Yoga wat betreft de Mindulness cursus. Op één ding na, namelijk dat je aan het einde van de cursus een andere, vooral meer ontspannen blik op het leven gaat krijgen en je stressbestendiger wordt dan ooit. De cursus zou goed aan moeten sluiten op het dagelijks leven en is makkelijk toe te passen op verschillende punten die in jouw leven spelen. Zoals bij de andere cursussen van Happy With Yoga vertelt de cursusgever (in dit geval Rolf dus) in het kort over zijn eigen ervaringen en uiteindelijk blijkt de oplossing het product dat wordt aangeprezen, oftewel de cursus Mindfulness voor het dagelijks leven. Op het eerste oog worden er geen onwaarheden of andere gekke dingen beweerd. Ook claims over gezondheid (behalve de vermindering van stress), zal je nergens aantreffen op de cursuswebsite. Je hoeft dus niet bang te zijn voor zaken die niet waar gemaakt kunnen worden en ook foutieve of misleidende informatie is niet van toepassing. In tegendeel zelfs, Happy With Yoga staat voor transparantie naar hun cliënten en zelfs de bedrijfsgegevens zijn vrij makkelijk te vinden op de salespagina via de algemene voorwaarden.

Wat krijg je wanneer je de cursus aanschaft?

De Mindfulness cursus bestaat uit een dagelijkse e-mail met inzichten die je gedurende acht weken ontvangt. Elke e-mail bestaat een uitleg over mindfulness, tips en één of meerdere opdrachten die je zelf kunt uitvoeren of toepassen in je dagelijks leven, thuis of op het werk. Een aantal e-mails zijn bovendien voorzien van links naar ondersteunende video’s en/of audiobestanden of een linkje dat leidt naar nog meer informatie over het desbetreffende onderwerp.

Over mails gesproken; deze zijn kort, maar duidelijk en worden op een manier geschreven dat het voor iedereen te begrijpen is, zonder zweverig over te komen. De theorie waarmee je te maken krijgt is gericht op alledaagse omstandigheden en wordt met behulp van diverse praktijkvoorbeelden zo uitgelegd dat jij ze in feite alleen maar om hoeft te zetten naar jouw dagelijks leven.

Naar mate de cursus vordert zal je dan ook merken dat je door middel van de handvaten die Rolf je geeft een minder drukke geest gaat ontwikkelen en bovendien dingen makkelijker kunt loslaten.

Als extraatje krijg je bij de Mindfulness voor het dagelijks leven ook nog de cursus Mindfulness op het werk. Deze mini cursus bestaat, net als de hoofdcursus uit dagelijkse e-mails vol tips en opdrachten die je, onafhankelijk van jouw functie of werkveld, kunt toepassen op de werkvloer, alleen is deze met slechts zeven dagen een stukje korter.  

Na afloop kun je overigens de e-mails uitprinten of ze samenvoegen en er zo doende zelf een soortement van e-book van maken. Zo kun je er altijd nog een keer in terugkijken of de cursus hergebruiken.

START MET DE CURSUS EN VERANDER JE LEVEN

meld je aan en start met de cursus
Spiraalcheck.nl - Wanneer verwijderen

Wat vinden andere klanten van de cursus?

Natuurlijk kan men ons veel wijsmaken aangezien iedereen zijn product op de beste manier wil aanprijzen. Maar wat er echt toe doet zijn klantenreviews. Echte gebruikers weten immers wat een product doet en kunnen uit ervaring spreken. Hoewel er niet zo heel veel reviews te vinden zijn over de cursus Mindfulness voor het dagelijks leven, zijn de reviews die er te vinden zijn wel erg positief. Vooral de “no nonsense” en de duidelijke uitleg komen meermaals naar voren. Het lijkt er bovendien ook op dat de cursus daadwerkelijk nut heeft en een steentje bijdraagt aan een positieve mindset bij de cursisten. Echter is het wel zo dat de meeste reviews die er te vinden zijn van andere coaches of trainers zijn die de cursus op hun beurt weer om hebben gezet bij/naar hun cliënten. Individuele en vooral particuliere cursisten hebben tot nu toe nog geen echte recensies geschreven, of althans geen die wij direct kunnen vinden.

Wat kost de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven?

De prijs van deze cursus bedraagt €47,00. Voor dit bedrag krijg je dus twee maanden lang iedere dag een e-mail en daarbij ook nog de bonus cursus Mindfulness op het werk die nog eens gedurende zeven dagen op je digitale deurmat valt. Hoewel de cursus niet wordt uitgegeven als boek of e-book, is de prijs die je er voor betaald, wat ons betreft zeker niet duur. Integendeel zelfs, want voor deze prijs worden de e-mails die je ontvangt boordevol informatie, tips en tricks gestopt. Daarnaast worden er op sommige dagen ook nog audio fragmenten en video’s bijgevoegd waardoor de cursus zo uitgebreid is dat het voor deze prijs eigenlijk een koopje is. 

Mijn eindoordeel

Kortom, ervaar je regelmatig stress in je leven en kun je dingen lastig loslaten? Neem je je werk te vaak mee naar huis? Of weet je gewoon niet meer hoe je moet ontspannen omdat je hoofd overloopt en alles maar moet? Dan is Mindfulness voor het dagelijkse leven, wellicht de ideale cursus voor jou om te volgen. Rustig op jouw tempo, iedere dag, gedurende twee maanden lang alleen maar een mailtje doornemen en de daarin beschreven opdrachten en handvaten omzetten naar jouw dagelijks leven. Zonder enige extra stress. Alleen maar onthaasten en ontspannen, zonder zweverigheid of geitenwollen sokken geneuzel.

Bovendien is de cursus laagdrempelig en makkelijk te begrijpen en zijn de opdrachten zo opgesteld dat je eigenlijk direct enthousiast raakt en zin krijgt om er mee aan de slag te gaan. 

De cursus Mindfulness voor het dagelijks leven is dus een uitstekend product, waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt om eindelijk die stress te verminderen en je te concentreren op de dingen die er écht toe doen in het leven. Wat dat ook moge betekenen voor jou.

START MET DE CURSUS EN VERANDER JE LEVEN

meld je aan en start met de cursus